Pelety Smoky Pellets obstojí i v profesionální gastronomii - z uzení má za jedna

image2Použití Smoky pelet v profesionální udírně

Pelety Smoky Pellets jsou bez jakýchkoliv výhrad použitelné i v profesionálních vyvíječích kouře, profesionálních udírnách. Zjistili to experti ze zkušebny významného výrobce špičkových strojů pro masný průmysl Mauting. Použití našich pelet bylo posuzováno z mnoha hledisek a jedním z hlavních zjištění je, že bohatost a kvalita kouře z výrobků Smoky Pellets je na stejné úrovni jako při použití štěpek nejvyšší kvality značky Räuchergold.

Doby uzení

pro dosažení stejného výsledku nebylo nutné měnit od běžného nastavení a použitím čistě bukových pelet byla barva i chuť srovnatelná s klasickými bukovými štěpkami. Při použití pelet s přídavky dalších druhů dřeva, se odstín barvy i chuť zauzení mírně měnily. 

Masné produkty uzené na peletách s příměsí TŘEŠEŇ byly na první dojem lehce světlejší, po vychladnutí více zbarveny do světle červené barvy, chuťově velmi jemné a lehce nasládlé. Svou chutí rozhodně zaujmou ženy či děti. Pelety s příměsí OŘECHU zajistily uzení více nahnědlé než při použití standardních štěpek. Chuť uzeniny byla výrazně „drsnější“ a určitě zaujme především pány.

Několik tipů k použití pelet Smoky Pellets:

  • Pelety musí být použity vždy suché z originálního obalu tak, aby bylo zamezeno zvýšení jejich vlhkosti a možnosti rozpadu na prach.
  • Vyvíječ kouře (stejně jako udírnu nebo gril) je nutno udržovat v čistém a udržovaném stavu. Pravidelně je třeba kontrolovat jejich stav a zanesení.
  • Pelety nesmí být použity po mytí vyvíječe kouře, může v něm zůstávat zbytková voda, která by způsobila degradaci pelet, jejich nadměrné bobtnání a následný rozpad na prach.

Použití testovaných pelet Smoky Pellets bylo shledáno jako vyhovující pro vývin kouře v profesionálních vyvíječích kouře Mauting VK01÷03 (za předpokladu lehké úpravy v nastavení vyvíječe kouře a dodržení výše popsaných zásad používání). Vliv jednotlivých druhů dřeva v peletách Smoky Pellets na různorodost chuti a barvy výsledného uzeného masného produktu je znatelná. Bohatost kouře je naprosto dostatečná a porovnatelná s kouřem ze standardních štěpek pro profesionální masnou výrobu.